Zelfstandig wonen

Wilt u graag nieuwe mensen ontmoeten?

Zou u er wel wat vaker op uit willen? Om nieuwe mensen te ontmoeten? En om  misschien net wat vaker minder alleen te zijn? Of kent u iemand in uw buurt die dat graag wil? Weet dan dat er in de Bollenstreek veel mooie initiatieven zijn.

Het gaat hier om inspirerende initiatieven van inwoners zelf en ook van organisaties. Zij nodigen u van harte uit om eens aan te schuiven. En de keuze is heel divers: van gezellig samen eten, een kopje koffie drinken, samen sporten, leren bridgen, wandelen tot gewoon gezellig met elkaar praten. Klikt u onderaan deze pagina op uw woonplaats voor meer informatie.

Iets voor iemand anders doen?
Wilt u zelf iets voor iemand doen die zich alleen voelt, dan is dat heel mooi. U kunt veel dingen betekenen, zonder te veel nadruk te leggen op de eenzaamheid. Vaak kunnen kleine dingen al een groot verschil maken. Hieronder vindt u handige tips:

  • Nodig uw buurman of buurvrouw eens uit voor een kopje koffie.
  • Weet u dat iemand zich niet goed voelt? Ga op ziekenbezoek.
  • Bied uw hulp aan bij een klein klusje in huis en maak daarbij een praatje.
  • Is het slecht weer? Belt u even aan om te vragen hoe het ermee staat en of iemand hulp kan gebruiken.
  • U kunt de ander ook om hulp vragen. Iedereen wordt graag aangesproken op zijn of haar kracht. Misschien kan de ander u juist helpen. Vraag bijvoorbeeld om tips voor uw eigen tuin of een lekker recept.
  • Nodigt u iemand uit voor uw bestaande eetgroep of knutselclubje.
  • Vraag binnen een zorginstelling of er behoefte is aan iemand die komt voorlezen of met een rolstoelgebonden persoon gaat wandelen.

Wilt u meer weten over zelfstandig blijven wonen?

Lisse

Wilt u graag meer weten over de initiatieven in Lisse? Neemt u contact op met:
Lokaal loket Lisse 
0252 - 75 59 55 

Noordwijk

Wilt u iets met anderen ondernemen maar weet u niet zo goed hoe of wat? Wilt u ontdekken waar u goed in bent en waar u plezier aan beleeft? De welzijnsconsulent kijkt samen met u naar de mogelijkheden. Zij heeft verschillende tips die bij kunnen dragen aan uw geluk en welbevinden. Denk aan contact met de mensen om u heen, een leuke (sportieve) activiteit, een hobby of passie herontdekken of zelf iets goeds doen voor een ander. https://www.welzijnnoordwijk.nl/diensten-voor/inwoners/welzijn-op-recept/

Noordwijkerhout

Wilt u graag meer weten over de initiatieven in Lisse? Neemt u contact op met:
Wmo Adviescentrum
0252 - 34 38 00

Teylingen

Wilt u graag meer weten over de initiatieven in Teylingen? Neemt u contact op met:
Sociaal Team Teylingen
14 0252

Hillegom

Wilt u graag meer weten over de initiatieven in Hillegom? Neemt u contact op met:
Lokaal loket Hillegom
14 0252