Zelfstandig wonen

Langer zelfstandig wonen

Langer zelfstandig wonen

Wanneer u wat ouder wordt, kan een appartement een prettige woonvorm zijn. Zeker als er een lift is, kunt u daar lang zelfstandig blijven wonen. U woont gelijkvloers en er zijn altijd wel mensen in de buurt. Omdat het woonoppervlak kleiner is, zijn vaak de stookkosten lager en is het gemakkelijker schoon te houden. Het is prettig als er een video-intercom is geïnstalleerd. Zo kunt u zien wie er voor de deur staat.

Ook goede verlichting in het trappenhuis en/of op de galerijen is van belang. Het is ook mogelijk om een alarmknop te installeren. Hiermee waarschuwt u mantelzorgers of de thuiszorg als u zich niet prettig voelt. Heeft u een huurhuis, dan wordt het onderhoud verzorgd door de woningcorporatie. Bij een koopappartement regelt de Vereniging van Eigenaren namens de bewoners het onderhoud.

Wilt u meer weten over zelfstandig blijven wonen?

Lisse

In Lisse kunt u met vragen over langer zelfstandig wonen terecht bij Welzijnskompas. En kijk ook eens op de website Langer Comfortabel Thuis. Huurt u een woning van een woningcorporatie en heeft u vragen over het onderhoud? Neem dan contact op met uw woningcorporatie. 

Noordwijk

In Noordwijk kunt u met uw vragen over langer zelfstandig wonen terecht bij de Gemeente Noordwijk. Huurt u een woning van een woningcorporatie en heeft u vragen over het onderhoud? Neem dan contact op met uw woningcorporatie. 

Noordwijkerhout

In Noordwijkerhout kunt u met uw vragen over langer zelfstandig wonen terecht bij het Wmo-adviescentrum. Huurt u een woning van een woningcorporatie en heeft u vragen over het onderhoud? Neem dan contact op met uw woningcorporatie. 

Teylingen

In Teylingen kunt u met vragen over langer zelfstandig wonen terecht bij Welzijn Teylingen. En kijk ook eens op de website Langer Comfortabel Thuis. Huurt u een woning van een woningcorporatie en heeft u vragen over het onderhoud? Neem dan contact op met uw woningcorporatie. 

Hillegom

In Hillegom kunt u met uw vragen over langer zelfstandig wonen terecht bij Welzijnskompas. En kijk ook eens op de website Langer Comfortabel Thuis. Huurt u een woning van een woningcorporatie en heeft u vragen over het onderhoud? Neem dan contact op met uw woningcorporatie.