Opvoeden en jeugd

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers

Als een familielid ziek of gehandicapt is, dan heeft dat behoorlijk wat impact op een kind of jongere. Hetzelfde geldt als er sprake is van een psychische aandoening bij een familielid.

Soms nemen jonge mantelzorgers te veel zorgtaken op zich en cijferen ze zichzelf weg. Dit kan ervoor zorgen dat hun eigen ontwikkeling in het gedrang raakt. Ook kan de situatie stress opleveren of het kind oververmoeid raken. Daarom vinden de Bollenstreekgemeenten het belangrijk om jonge mantelzorgers goed te ondersteunen.

Iedere gemeente heeft deskundige mantelzorgadviseurs. Zij gaan graag met u en de jonge mantelzorger in gesprek. De adviseurs kennen de regelingen. En ze kijken hoe de zorg ook voor het kind goed vol te houden is. Indien nodig, schakelen zij samen met u extra hulp in. Dit gesprek met een mantelzorgadviseur kost niets.

Wilt u dat een Mantelzorgadviseur met u of uw kind meedenkt?

Hillegom

In Hillegom kunt u met al uw vragen over mantelzorg terecht bij het Lokaal Loket Hillegom of Welzijnskompas. De adviseurs geven u graag handige adviezen om de zorg vol te kunnen houden. Waar nodig kunnen zij ook extra ondersteuning inschakelen.

Lisse

In Lisse kunt u met al uw vragen over mantelzorg terecht bij het Lokaal Loket Lisse of Welzijnskompas. De adviseurs geven u graag handige adviezen om de zorg vol te kunnen houden. Waar nodig kunnen zij ook extra ondersteuning inschakelen.

Noordwijk

In Noordwijk kunt u met al uw vragen over mantelzorg terecht bij Welzijn Noordwijk. De adviseurs geven u graag handige adviezen om de zorg vol te kunnen houden. Waar nodig kunnen zij ook extra ondersteuning inschakelen. Noordwijk kent ook de Mantelzorgpas, een handige betaal- en kortingspas met leuke extra’s voor de (jonge) mantelzorger.

Teylingen

In Teylingen kunt u met al uw vragen over mantelzorg terecht bij Welzijn Teylingen. De adviseurs geven u graag handige adviezen om de zorg vol te kunnen houden. Waar nodig kunnen zij ook extra ondersteuning inschakelen.