Hulp en zorg

Familie en vrienden: onmisbaar

Familie en vrienden: onmisbaar

Als u wat meer zorg nodig hebt, zijn familie en vrienden onmisbaar. Vaak vinden zij het vanzelfsprekend dat ze u helpen. Wij noemen deze zorg mantelzorg. Het is fijn als u elkaar zo kunt helpen. Soms is de zorg voor familie en vrienden echter best pittig. Daarom willen de gemeenten van de Bollenstreek mantelzorgers ondersteunen. Zo kunnen zij een Mantelzorgcompliment ontvangen, een cadeautje in de vorm van een geldbedrag. Of u kunt met flinke korting een huishoudelijke hulp inschakelen, zodat de mantelzorger hiermee wordt ontlast.

In de Bollenstreek heeft iedere gemeente deskundige adviseurs. Zij gaan graag met u in gesprek. Ze kennen de regelingen. En ze kijken of de zorg voor u goed vol te houden is. Als u dat wilt, schakelen zij samen met u extra hulp in. Dit gesprek met een mantelzorgadviseurs kost u niets. U kunt hier zelf langs gaan of uw mantelzorger wijzen op de mogelijkheden.

Wilt u (gratis) advies van een Mantelzorgadviseur?

Hillegom

In Hillegom kunt u met al uw vragen over mantelzorg terecht bij het Lokaal Loket of Welzijnskompas. De adviseurs geven u graag handige adviezen om de zorg vol te kunnen houden. Waar nodig kunnen zij ook extra ondersteuning voor u inschakelen.

Lisse

In Lisse kunt u met al uw vragen over mantelzorg terecht bij het Lokaal Loket of Welzijnskompas. De adviseurs geven u graag handige adviezen om de zorg vol te kunnen houden. Waar nodig kunnen zij ook extra ondersteuning voor u inschakelen.

Noordwijk

In Noordwijk kunt u met al uw vragen over mantelzorg terecht bij Welzijn Noordwijk. De adviseurs geven u graag handige adviezen om de zorg vol te kunnen houden. Waar nodig kunnen zij ook extra ondersteuning voor u inschakelen. Noordwijk kent ook de Mantelzorgpas, een handige betaal- en kortingspas.

Teylingen

In Teylingen kunt u met al uw vragen over mantelzorg terecht bij Welzijn Teylingen. De adviseurs geven u graag handige adviezen om de zorg vol te kunnen houden. Waar nodig kunnen zij ook extra ondersteuning voor u inschakelen.