Hulp en zorg

Dementie

Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie. Dat komt omdat we allemaal steeds ouder worden. En naarmate we ouder worden, is de kans op de ziekte groter. Zo heeft 1 op de 4 mensen boven de 80 dementie. Misschien hebt u zelf wel te maken met dementie. Of kent u iemand in uw naaste omgeving.

Dementie herkennen
Soms vraagt u zich misschien af: Is het alleen vergeetachtigheid of toch beginnende dementie? Bekijk het filmpje met de 10 symptomen van dementie voor meer informatie. Uiteraard kunt u ook altijd bij uw huisarts terecht. 

Heeft u zelf dementie?
Als u daadwerkelijk te maken heeft met dementie, staat u er niet alleen voor. Zo’n 70 procent van mensen met dementie woont thuis. Vaak wel met hulp van familie of vrienden. Daarnaast kennen we ook in de Bollenstreek veel vrijwilligers en organisaties die iets voor u kunnen betekenen. Zij helpen u graag bij het omgaan met de dementie. Ook zijn er in onze gemeenten ontmoetingscentra waar u met anderen kunt praten over de ziekte.

Heeft iemand in uw omgeving dementie?
Misschien zorgt u voor iemand die dementie heeft. Deze hulp is heel waardevol. Ongetwijfeld maakt u ook momenten of perioden mee die best zwaar zijn. Dan is het belangrijk om ook goed voor uzelf te zorgen. In de Bollenstreek willen de gemeenten u ondersteunen om de belangrijke zorg goed vol te houden. En samen te kijken naar oplossingen voor als het u echt te veel wordt.

Wilt u graag eens doorpraten over dementie?

Hillegom

De medewerkers van het Lokaal Loket helpen u graag op weg. Belt u met 14 0252 (en kies voor Hillegom).

Lisse

De medewerkers van het Lokaal Loket helpen u graag op weg. Belt u met 14 0252 (en kies voor Lisse).