Hulp en zorg

Tips voor jongeren
die zorgen

Zorg je voor één van je ouders? Of misschien voor een broer of zus? Dan is het fijn als je ook kunt ontspannen. Door iets leuks te doen, te kletsen met vrienden of soms je zorgen te delen.

Activiteiten
Zoek je ontspanning of wil je nieuwe mensen ontmoeten? Denk dan ook eens aan de activiteiten van het jongerenwerk. Ook in jouw gemeente zijn leuke (vaak gratis) activiteiten beschikbaar. Klik onderaan deze pagina op je gemeente voor een handige link.

Er zijn ook landelijke FUNdagen voor jongeren die intensief voor iemand zorgen. Deze (gratis) dagen zijn gericht op jongeren van 6 tot 16 jaar oud. Geef je op via Funcare4kids.

Tijd voor jezelf
Vind je het lastig om tijd voor jezelf te vinden? Of kun je thuis moeilijk weg omdat niemand de zorg kan overnemen? Weet dan dat er mensen zijn die je goed op weg kunnen helpen. Zij kennen allerlei regelingen en kunnen ook zorgen voor extra hulp als het nodig is. Hun advies is kosteloos. Zo helpen we je om de zorg goed vol te houden. Klik onderaan deze pagina op je gemeente

Praten met anderen
Soms is het fijn om er met andere jongeren over te praten. Per onderwerp zijn er eigen (online) clubs.

Voor alle jongeren die voor iemand zorgen

  • Bikkels: filmpjes over het leven van andere jongeren die voor iemand zorgen
  • Kindertelefoon: voor 8-18 jaar. Je kunt over alles praten of chatten, of het forum op gaan.

Over omgaan met een handicap

  • Brussengroep: een ontmoetingsgroep voor kinderen die een broer of zus hebben met een beperking. De groep wordt in verschillende plaatsen georganiseerd door MEE.

Over omgaan met kanker:

  • Adamas Inloophuis: deze plek in Nieuw-Vennep is voor mensen die met kanker te maken hebben gekregen. Er is een kidsclub (tot 12 jaar), een Chillclub (13-16 jaar) en een Chill+club (17+).
  • Kankerspoken.nl: Informatie voor kinderen en jongeren over kanker.

Over omgaan met psychische problemen of verslaving

  • Kopstoring: een website voor jongeren die een vader of moeder met psychische problemen of verslaving hebben. Hier kun je o.a. gratis en anoniem een online groepscursus volgen met andere jongeren.

Over omgaan met (mogelijk) overlijden

  • Stichting Bretels: organisatie uit Haarlem die zich inzet voor gezinnen die een of beide ouders gaan verliezen of hebben verloren
  • Achter de regenboog: helpt kinderen en jongeren bij het verwerken van een overlijden
  • Humanitas: voor jongeren in de rouw, voor jongeren van 18 tot 35 jaar

Ben je jong en wil je ook voor je familie zorgen?

Hillegom

In Hillegom zijn de adviseurs van Welzijnskompas je graag van dienst. Zij zijn gespecialiseerd in het helpen van mensen die voor iemand zorgen. Ze denken graag met je mee over praktische zaken. En ook kennen ze veel leuke activiteiten die er voor jou dichtbij huis zijn. Bel gerust met Edith Schouten. Zie de website van Welzijnskompas.

Ben je geïnteresseerd in activiteiten van het jongerenwerk. Ga dan naar de Facebookpagina van Welzijnskwartier.

Lisse

In Lisse zijn de adviseurs van Welzijnskompas je graag van dienst. Zij zijn gespecialiseerd in het helpen van mensen die voor iemand zorgen. Ze denken graag met je mee over praktische zaken. En ook kennen ze veel leuke activiteiten die er voor jou dichtbij huis zijn. Bel gerust met Edith Schouten. Zie de website van Welzijnskompas.

Ben je geïnteresseerd in activiteiten van het jongerenwerk. Ga dan naar de Facebookpagina van Welzijnskwartier.

Noordwijk

In de kernen Noordwijk Zee en Noordwijk Binnen zijn de adviseurs van Welzijn Noordwijk je graag van dienst. Zij zijn gespecialiseerd in het helpen van mensen die voor iemand zorgen. Ze denken graag met je mee over praktische zaken. En ook kennen ze veel leuke activiteiten die er voor jou dichtbij huis zijn. Bel gerust met de adviseurs via
071 – 711 43 34. Zie de website van Welzijn Noordwijk.

Ben je geïnteresseerd in activiteiten van het jongerenwerk. Ga dan naar de Facebookpagina van Jongerenwerk Noordwijk.

In de kernen Noordwijkerhout en De Zilk zijn de adviseurs van het Wmo Adviescentrum je graag van dienst. Zij zijn gespecialiseerd in het helpen van mensen die voor iemand zorgen. Ze denken graag met je mee over praktische zaken. En ook kennen ze veel leuke activiteiten die er voor jou dichtbij huis zijn. Bel gerust met de adviseurs via
0252 – 343 800 en e-mail wmo@noordwijkerhout.nl.

Ben je geïnteresseerd in activiteiten van het jongerenwerk. Ga dan naar de Facebookpagina van Jongerenwerk Noordwijk.

Teylingen

In Teylingen zijn de adviseurs van Welzijn Teylingen je graag van dienst. Zij zijn gespecialiseerd in het helpen van mensen die voor iemand zorgen. Ze denken graag met je mee over praktische zaken. En ook kennen ze veel leuke activiteiten die er voor jou dichtbij huis zijn. Bel gerust met Leny Noteboom. Zie de website van Welzijn Teylingen.

Ben je geïnteresseerd in activiteiten van het jongerenwerk. Ga dan naar de Facebookpagina van Welzijnskwartier.